Előfizetői tartalom

Akár százezer lakástulajdonos is bajba kerülhet - Mi lesz a lakáshitelekkel a moratórium után?

Portfolio
A héten rendeztük meg a Portfolio Hitelezés konferenciát, ahol természetesen a lakáspiaci vonatkozásokról is beszélgettek a szakértők. Összegyűjtöttük a legfontosabb gondolatokat például arról, hogy milyen lakásárár-változásra számítanak a megszólalók, vagy hogy mit látnak a kihelyezett lakáshiteleknél most, és mit várnak a moratórium lejárta után.

A konferencián a megszólaló szakértők többször is feszegették azt a kérdést, hogy a jövőben mennyivel nőhet a nem teljesítő, hitellel rendelkező ügyfelek aránya. Fábián Gergely, ügyvezető igazgató, Magyar Nemzeti Bank előadásában elmondta, hogy:  A moratóriummal élő ügyfelek 10-15 százaléka, vagyis 160-240 ezer háztartási adós lehet sérülékeny a jövedelmi helyzet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés