getty, széchenyi fürdő, strand, fürdő,
Ingatlan

90 fős leépítést jelentett be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Portfolio
Mintegy 90 fős leépítést jelentett be egy mai háttérbeszélgetésen a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH). A leépítésre a forgalom és a bevételek drasztikus visszaesése miatt volt szükség - hangsúlyozta Borosné Szűts Ildikó, a BGYH vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy az érintetteknek a városvezetéssel együttműködve segítenek új munkahelyet találni.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Különösen súlyosan érintette a budapesti gyógyfürdőket a járvány, ami a látogatottság jelentős visszaesésének hatására hatalmas bevételkiesést okozott. Ennek következtében

90 fős - a teljes foglalkoztatotti létszám közel 10 százalékát érintő - létszámcsökkentést jelentett be a BGYH.

A társaság azonban ebben a helyzetben különösen fontosnak tartja, hogy felelős munkáltató maradjon, ezért a létszámcsökkentésben érintett munkavállalóknak más munkáltatónál történő elhelyezkedését minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja. A főváros támogatásával Munkába Elhelyező Bizottságot alakít, együttműködési megállapodást köt a Budapest Esély Nonprofit Kft.-vel outplacement szolgáltatás biztosítására és kezdeményezi, hogy a Főpolgármesteri Hivatal támogatásával jöjjön létre a főváros tulajdonában lévő tagvállalatok között belső munkaerőpiac.

Kiss Ambrus, főpolgármester helyettes a tájékoztatón megerősítette, hogy több fővárosi intézménynél is lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érintett személyek munkát kaphassanak.

Többek között a BKK, a BKV, az FKK, az FCSM, a Főtáv és a Főkert lehetnek azok az intézmények, akik a BGYH-tól munkaerőt vehetnek át.

Hogy pontosan kiket érint a leépítés az októberben derül majd ki, a felmondóleveleket pedig november második felében küldi ki a vállalat. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a döntés során szociális szempontokat is figyelembe vesznek, ami például a gyermeküket egyedül nevelők, a többgyermekesek, vagy a munkásszállón élők esetében jelenhet meg.

Míg a BGYH árbevétele a tavalyi év első nyolc hónapjában elérte a 12,5 milliárd forintot (2019 egészében pedig közel 19 milliárd forint volt), addig az idei első nyolc hónapban mindössze 5,1 milliárd forint, és 2020 egészére sem várnak 6 milliárd forint feletti bevételt. Ennek hatására az idei veszteség elérheti a 3,6 milliárd forintot, a társaságot így csak hitelfinanszírozással lehet fenntartani. Több fürdő különösen függ a külföldi turistáktól, a Széchenyi és a Gellért fürdő tavalyi látogatóinak például 85 százalékát a külföldiek tették ki.

A vezérigazgató ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a mostanin túl, további létszámcsökkentést nem terveznek, ha ugyanis jövő nyáron újra tud indulni a turizmus, akkor a szakképzett munkavállalókra ismét nagy szükség lesz.

Címlapkép forrása: Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
tescoextra