BME V2 épület, műszaki egyetem, petőfi híd
Ingatlan

Lebontják a Goldmann-menzát és a BME szomszédos épületét

Portfolio
Lebontják a műegyetem egyik épületét, valamint a szomszédjában lévő Goldmann-menzát is, hogy a helyükön megszülethessen a BME Innovációs és Fejlesztési Központja - írja a 24.hu.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Egy kormányhatározat értelmében nemsokára eltűnik majd a BME V2 jelű egykori oktatási épülete, illetve a mellette álló Goldmann György téri menza, hogy helyükön megépülhessen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs és Fejlesztési Központja. A tervek szerint az új központ 2023-ra készülhet el. 

A főváros aktuális ingatlanfejlesztéseivel kiemelten foglalkozunk a november 19-i Property Investment Forum 2020 konferencián. Részletekért kattints!

A BME V2 épülete az egyetem 1967-es bővítésének keretében épült meg, ekkor csatolták a műegyetemhez az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetemet, melynek eredményeként a következő tizenöt évben tizenegy új oktatási és néhány egyéb célú épületet emeltek a Petőfi és Szabadság híd közti területen.

Az 1969-ben átadott V2-nél a tervezők egy belgrádi mérnök által kifejlesztett, a szükséges beton- és acélmennyiséget közel harminc százalékkal csökkentő IMS technológiát használták, egy apró hazai változtatásnak köszönhetően azonban gyorsan öregedő szerkezeteket hoztak létre, így 1980-ra az ablakok tönkrementek, 1990-ben pedig a V2 teljes homlokzatának cseréjére is szükség lett volna a korrózió miatt. Ezek is fontos szerepet játszottak az épület 2012-es bezárásában, a V2-ben lévő tanszékeket pedig időközben az Infopark mellett elkészült Q épületbe költöztették.

Címlapkép forrása: MTI / Jászai Csaba

forint200212
digitális bankolás tablet
mentoszolgalat teszteles201029
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
GettyImages-1206945181
scheer sándor
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
lánchíd