homeoffice
Ingatlan

Ezeken a területeken alakulhatnak ki a jövő irodalokációi

Portfolio
A jövőben a vállalatok lokációs stratégiájára befolyást gyakorol a jelenlegi gazdasági átalakulás, ami egyúttal kedvezően hathat a közlekedési főútvonalak csomópontjához közel eső irodapiacok jövőjére - derül ki a JLL piackutatása és a WING-Eltinga tanulmányának eredményéből.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Budapesten a következő évekre tervezett közel 800 ezer négyzetméter irodaterület fejlesztést lelassíthatja a pandémia okozta „válsághelyzet”, de a gazdaság talpra állása után több, mint ötödével bővülhet a jelenleg közel 4 millió négyzetméternyi modern bérirodaterület a fővárosban.

Az új fejlesztések ideális elhelyezésében hangsúlyos szerepet játszanak a nem belvárosi, azonban infrastruktúrával jól ellátott városrészek is. Ezeken a területeken jelenleg 8 projekt áll fejlesztés alatt, több mint 280 ezer négyzetméteren. Az épülő irodaházak mellett figyelembe véve a még csak tervezett beruházásokat, a fejlesztési volument illetően Dél-Pest hamarosan beéri Dél-Budát, összesen közel 200 ezer négyzetméternyi előkészítés alatt álló, vagy már épülő irodaterület-fejlesztéssel.

A hazai irodafejlesztési trendekkel részletesen foglalkozunk a november 19-i Property Investment Forum 2020 konferencián. Részletekért kattints!

A 2020-as pandémia következtében a közeljövőben hangsúlyosabb szerepet kapnak a városi közlekedési útvonalak gócpontjaihoz közvetlen közel eső munkahelyek és az urbanizáció.

A ferencvárosi térségben az ott élő munkaerő tekintetében sokat jelent, hogy a kétezres években beindult a IX. kerületi lakásrehabilitáció és újlakás-építés, amelynek – sok esetben a környező egyetemeken képzett – fiatal lakossága a környező irodai övezetekben találta és találja meg munkahelyét. A vállalatok számára viszont fontos, hogy a diplomás munkaerő a lakóhelyéhez közeli irodában dolgozhasson, elősegítve ezzel az ingázással töltött idő és károsanyag kibocsátás csökkentését, egyúttal ez ideálisabb a munka magánélet egyensúlya szempontjából is.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Liberty irodaház

Liberty irodaház

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34.
Kiadó terület: 40728 m2
Bérleti díj: 14 – 16 EUR
Átadás:
2021

Ajánlatot kérek

A munkavállalók igényeinek változásával tehát várhatóan a vállalatok is egyre inkább arra törekednek majd, hogy irodáik lokációja kövesse az urbanizációs trendeket, és elérhető távolságra legyenek a fontos városi csomópontoktól.

Címlapkép forrása: Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
magánrepülő gazdag