biciklis futár
Ingatlan

Egyedi azonosító jellel címkézné fel a Belváros a futárokat

Portfolio
Egyedi azonosító jelet adna a kerékpáros és robogós futároknak Budapesten, Belváros-Lipótváros polgármestere. A javaslattal a biztonságos közlekedést és a kölcsönös odafigyelést szeretné elérni - írja a hirado.hu.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az elmúlt hónapokban rendkívül megnövekedett az étel- és csomagszállítás iránti igény, ezzel párhuzamosan számos baleset történt az V. kerületben, amelynek kerékpáros vagy robogós futárok is részesei voltak. Az árucikkeket kiszállító kerékpáros vagy robogós futárok nem minden esetben tartják be a közlekedési szabályokat, emiatt: 

Az V. kerületi önkormányzat szeretné ha minden Budapesten működő futárvállalkozás egyedi, jól látható azonosító jelet vagy számot tüntetne fel a csomagszállító dobozain.

A csomagszállító dobozokon feltüntetett azonosító jel hiányában egy-egy közlekedési baleset, probléma esetén a futárok felelősségre vonása egyelőre nem megoldható, ezért javasolja Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere az egyedi azonosítót. 

"Korábban már több futárcég vezetőjét felkértem a békés egymás mellett élés érdekében nélkülözhetetlen fontosságú együttműködésre, azonban egyelőre a közlekedési morál nem változott a futárok körében” – írta Szentgyörgyvölgyi Péter.

A polgármester kiemelte azt is, hogy az azonosításnak nem a büntetés a célja, hanem az, hogy visszatartó erő legyen a közlekedési szabálytalanságok megelőzésében. 

November 19-én ismét együtt a hazai ingatlanpiac. Találkozunk a PIF-en!
koronavírus járvány beteg kórház
tradeers
usa_zaszlo_2
belgium_brugge
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
email számítógép shutter