Előfizetői tartalom

Lakásáfa: ezzel a bejelentéssel több százezer új lakás ömölhet a piacra a következő időszakban

Portfolio
A lakáspiacra nézve hatalmas bejelentést tett tegnap Orbán Viktor: 2022-ig 5%-os áfa fog vonatkozni az új lakásokra. A további részletekről Novák Katalin csak a későbbiekben fog beszámolni, így még nagyon sok a kérdőjel, ahogy azt a tegnapi gyors elemzésünkben is megírtuk. Apránként azonban csepegtet a kormány új információkat, a közösségi oldalán tett bejegyzés szerint 2022 végéig minden elkezdett projektre, társasházra, családi ház építésére vonatkozik majd a kedvezmény, vagyis 2022 után még 5 vagy jobb esetben akár 10 évig szabadjára engedik az új lakások 5% áfával történő építését. A mai Kormányinfón pedig azt is megtudtuk, hogy 2021. január 1-től léptetik érvénybe a az 5%-os áfát. Ez több százezres nagyságrendet jelent az új lakásoknál a következő időszakra nézve. A rozsdaövezeti és bérlakásépítési tervek viszont ezáltal, úgy tűnik, mintha lekerülnének a napirendről. Megkérdeztük a tűzhöz legközelebb ülő piaci érdekelteket, hogy mit gondolnak ők a bejelentésről.

A már nagyon várt, de tartalomban meglepő tegnapi bejelentésről rögtön megkérdeztük a lakásfejlesztőket, és a lakáspiaccal foglalkozó szakértőket, akik közül sokan még nem akartak válaszolni az új rendelkezés hivatalos és részletes kihirdetéséig. Többen viszont megküldték a válaszaikat, és mindenki egyetértett abban, hogy egy kedvező lépés fog születni, az időkorláton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés