Előfizetői tartalom

Jelentős hozamcsökkenés a hazai lakáspiacon - Mit okozhat ez az árakban?

Portfolio
Akár 25 százalékkal is csökkenhettek a befektetési céllal vásárolt lakások kiadásából származó hozamok 2020-ban az egy évvel korábbihoz képest, a lakások mérsékeltebb drágulása, a koronavírus-járvány és a rövid távú lakáskiadás tervezett szigorítása miatt. A Takarék Index elemzői ennek ellenére rövidtávon nem számítanak a befektetésnek szánt lakások tömeges értékesítésére, mert az ingatlanbefektetések még így is értékállók.

Járvány és szabályozás A koronavírus-járvány hatása érzékenyen érintette a nagyvárosok, és különösen a budapesti belvárosi lakásbérleti piacot. A rövid távú kiadást alapvetően befolyásolta, hogy a nemzetközi turizmus drasztikusan visszaesett, amit a hazai turizmus nem tudott pótolni. A hosszú távú kiadói piac esetében pedig az egyetemek korlátozott működése,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés