Telekom
Ingatlan

Nincs megállás! - Tovább szórja a piacra a Telekom az értékes ingatlanjait

Portfolio
Megtudtuk, hogy a Telekom öt újabb, nagy értékű ingatlant dob a piacra, ebből három Budapesten, egy Pécsen és egy Miskolcon található. Az eladó ingatlanok összértéke több mint 4,1 milliárd forint, ezek többsége irodaház, de egy társasház is helyet kapott a portfólióban.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Újabb eladó ingatlanportfólióval rukkol elő a Telekom, a cég egykori eladó ingatlanjairól már korábban írtunk, sőt azokról a nyaralókról is, amit tavaly tavasszal hirdetett meg a telekommunikációs vállalat. Most másik 5 nagy értékű ingatlan került eladósorba. 

1. Miskolci irodaház

Miskolcon a Kiss tábornok út 30. szám alatt található az eladó irodaház, ami a pince és földszinten kívül még két emeleten összesen 2777 négyzetmétert tesz ki. Az épület egy részét, 1100 négyzetmétert a Magyar Posta használ 2066.12.31-ig bejegyzett, térítésmentes használati jog alapján. Az ingatlan telekterülete 2300 négyzetméter, amely településközponti vegyes övezetben található, összközműves terület. 

A vételár: 76 millió forint+áfa.

2. Pécsi irodaház

Egy összesen 5500 négyzetméteres telken kínálnak eladásra egy hatemeletes (északi részén csak háromemeletes) irodaházat Pécsen, ebből a tulajdoni lap szerinti részilletőség alapján az ingatlanból több mint 2500 négyzetméter tartozik a Telekom tulajdonába. Egyes szinteket az épületben a Magyar Posta használ, illetve az értékesítésre kerülő ingatlan területből további 1836 négyzetmétert bérbe ad a Telekom.

A vételár: 808 millió forint+áfa.

3. Óbudai irodaház

A Telekom egy óbudai 6800 négyzetméteres irodaházát is eladja, a hatszintes épület alsó szintjén konyha-étterem és szociális részt alakítottak ki. Az 1975-ben épült Huszti úti irodaházat 1995-ben felújították és bővítették. Az összterületből több mint 3300 négyzetméter jelenleg is bérbe van adva. 

A vételár: 1113 millió forint+áfa.

4. Lakóház Újpesten

A IV. kerületben egy 826 négyzetméteres társasházat kínálnak eladásra, amihez a mélygarázsban 5 gépkocsi beálló tartozik. Az 1997-ben épült kétemeletes, plusz tetőteres lakóépület Újpest központjában, a polgármesteri hivatal mellett, az István utca és Mády Lajos utca sarkán található. A Telekom tulajdonában álló emeleti szinteken technológiai célokra használt helyiségek, a földszinten ügyfélszolgálati iroda került kialakításra. Az épület másik részének az eredeti funkciója lakóház volt, a földszinten üzlethelyiségekkel. Később funkcióváltásra került sor és az emeleteken található lakásokat irodává alakították át.

A vételár: 104 millió forint+áfa.

5. Irodaház a VII. kerületben

Az újonnan eladásra kínált ingatlanok között a legdrágább egy VII. kerületi hétszintes szinteltolásos, kétszintes mélygarázzsal rendelkező, 1994-ben épült irodakomplexum. A több mint 11 ezer négyzetméteres épület alsóbb szintjein 63 gépjármű befogadására alkalmas mélygarázs kapott helyet, a felsőbb részeken pedig több iroda és tárgyaló, raktár, büfé és kapcsolódó kiszolgáló helyiségek vannak. A komplexum belső részeit 2011-2012 között átalakították, a gépészetet korszerűsítették, és az elektromos hálózatot felújították. 

A vételár: 2035 millió forint+áfa.  

Még több információ az ingatlanokról, ezen a linken érhető el. 

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
tescoextra