telekom székház
Ingatlan

Komoly átalakítást tervez a Magyar Telekom a székházban

Portfolio
A legújabb budapesti székházban 15 éves bérleti szerződéssel működik a Magyar Telekom központja, a koronavírus miatt viszont a dolgozók nagy része nyilvánvalóan nem jár be az épületbe. Emiatt a cég az irodaház egy részének albérletbe adását fontolgatja, ami azonban a Wing számára nem tűnik úgy, hogy bármilyen pénzügyi nehézséget jelentene, mivel hosszú távú fix szerződéssel rendelkeznek - írja a Reuters.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Telekom itthon mintegy 7000 munkavállalót foglalkoztat, amelyből általában 5500 ember tartózkodik a székházban. A járványhelyzet miatt azonban most alig 150-200 ember dolgozik az 58 ezer négyzetméteres irodából, amibe csak tavaly költözött be a Telekom. Ez egyébként az épületben működő helyi szolgáltatókat (kávézó, étterem) valóban extrém módon negatívan érinti.

Az első hullámban az épületet teljesen lezárták, majd nyáron egy rövid ideig ismét onnan dolgoztak a munkavállalók. Szeptembertől, a második hullám elindulásával, ismét tömeges home office vette kezdetét. 

"A vezetőség úgy döntött, hogy miután minden visszatér a normális kerékvágásba, az alkalmazottaink 40%-a otthonról fog dolgozni." - mondta el Kutas István vállalati kommunikációs igazgató. "Egy alkalmazott átlagosan heti két napot fog otthon dolgozni. Lesznek olyanok, akik egyáltalán nem fognak bejárni és olyanok is, akik mindig bentről dolgoznak majd" - tette hozzá. 

Mi lesz az üres helyekkel?

A társaság most az üres irodaterületek kihasználásának módját vizsgálja. A Magyar Telekom nem árulta el, hogy mennyit fizet az irodaházért, de a helyi bérleti díjak alapján ez 14-18 euró között mozog  havonta, amely évente megközelítőleg 10-12,5 millió euró kiadást, vagyis mai árfolyamon 3,6-4,5 milliárd forint költséget jelent a cég számára.

Több lehetőséget vizsgálunk, beleértve a közeli partnercégek meghívását a központunkba, valamint az alkalmazottak más irodákból történő áthelyezését és az így megüresedett ingatlanok eladását

- mondta Kutas.

Kutas szerint a cég több mint félmilliárd forintot költött a koronavírus elleni védekezésre, beleértve például a gyakoribb tisztítást és egyes felületek tartós fertőtlenítését. A Magyar Telekom egyik HR osztályán dolgozó kollégája, Sziget Ágnes az otthoni munkavégzés kapcsán elmondta, hogy a saját teljesítményére ugyan nem volt negatív hatással a távmunka, de hiányzik neki az irodai légkör.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Gizella Loft

Gizella Loft

1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Kiadó terület: 8200 m2
Bérleti díj: 11 – 13 EUR
Átadás:

Ajánlatot kérek
koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
tescoextra