10 éve nem volt ilyen éves teljesítmény: több százezer négyzetméternyi új irodát adtak át
Ingatlan

Erős lehet az év vége az ingatlanpiac egyik legválságállóbb ágazatában

Portfolio
Erős lehet az év vége az üzemeltetési piacon, leginkább az opcionális, beruházás jellegű külön megrendeléseknek köszönhetően. De még a pesszimistább verzió esetében is stagnálásra számítanak a facility management piac szereplői. Közreadta a LEO, a legújabb 2020 negyedik negyedévére vonatkozó hangulatjelentését.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az LVHI érték a harmadik negyedéves enyhe növekedés után (50,49 pont) a negyedik negyedévben (51,33 pont) erősödő növekedést jelez, amely elsősorban az év utolsó negyedévére jellemző opcionális, beruházás jellegű külön megrendeléseknek köszönhető.

November 19-én ismét együtt a hazai ingatlanpiac. Találkozunk a PIF-en!

LVHI és LVKVI index összetétele

A LEO minden évben elkészíti a vezetői hangulat indexet (LVHI), a létesítménygazdálkodási és épületüzemeltetési cégvezetők bevonásával. Az eredményt egy számban összesítik, amely leírja, hogy az adott negyedévben várhatóan hogyan alakulnak a cégek bevételei, az EBITDA-juk (adózás, kamatok és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) a kinnlévőségeik és az ott dolgozó munkavállalóik száma.

Ez a szám az első negyedévre vonatkozóan 50 (nincs érdemi változás), második negyedévre 41,57 volt,(lefelé mutató változást várnak összességében), míg a harmadik negyedévre 50,49 és a negyedik negyedévre 51,33ez az index.

Ehhez hasonló a koronavírus index (LVKVI) ám ez egy számban határozza meg a tényleges bevételben, eredményben és létszámban bekövetkezett változást. A bevétel 30%-os súlyt, az EBITDA 50%-ot, míg a létszám 20%-ot képvisel az indexben.

A pandémiás helyzettel kapcsolatosan a jelenlegi korlátozások nem okoznak jelentős változást a cégek életében, de kérdés, hogy a járvány további erősödése, illetve az esetleges további szigorítások milyen hatással lesznek az ügyfelekre, ezen keresztül az FM cégekre. 

  • A következő negyedévben várhatóan 1,6 %-kal nő a megkérdezett vezetők által irányított vállalkozások árbevétele.
  • A következő negyedévben várhatóan 3,8 %-kal nő a megkérdezett vezetők által irányított vállalkozások EBITDA összege.
  • A következő negyedévben várhatóan 1,5 %-kal nő a megkérdezett vezetők által irányított vállalkozások munkavállalói állománya.
  • A következő negyedévben várhatóan 4,0 %-kal csökken a megkérdezett vezetők által irányított vállalkozások kinnlévőség állománya.

Mit gondolnak a szereplők?

Az üzemeltetési piac  szereplői szerint stagnálás és egy erős utolsó negyedév is lehetséges lehet, a pályázatok és a megrendelések tekintetében is. A második hullám nem fékezte le úgy a piacot, mint az első, és a kivitelezési munkák év végi határideje, illetve az év végén megszokott magas eseti megrendelés emelheti a negyedik negyedév teljesítményét. Ugyanakkor fel kell készülni arra, hogy a várható minimálbér emelést majd érvényesíteni tudják az ügyfeleknél, akik ezzel szemben várhatóan inkább díjcsökkentésben fognak gondolkodni. A bérbeadási vagy értékesítési tárgyalások manapság könnyebben csúszhatnak akár hosszú hónapokat is, ami bizonytalanabbá teszi tervezést és az adatszolgáltatást is.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Gizella Loft

Gizella Loft

1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Kiadó terület: 8200 m2
Bérleti díj: 11 – 13 EUR
Átadás:

Ajánlatot kérek
covid kórház koronavírus járvány
bika spx csucs
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

kerékpár bicikli bicikliút kerékpárút