felnott_tanul_dolgozik_baba_home office
Ingatlan

A koronavírus mellékhatása: a home office tönkreteszi az egészségünket

Portfolio
A visszatérés home office-ból az irodákba nem mostanában fog megtörténni, a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepén vagyunk, a távoli munkavégzés még az előrelátható jövőben velünk marad. Ez pedig tönkreteszi a mentális egészségünket.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Az amerikai munkavállalók csupán 28 százaléka számít arra, hogy visszatér munkahelyére 2020 végéig, 38 százalékuk azonban 2021 végéig számít ugyanerre, vagy még ennél is később. Ez azért baj, mert már most látszik, hogy az otthoni munkavégzés károkat okozott az alkalmazottak mentális egészségében egy friss tanulmány szerint. Az Oracle és egy HR-cég, Workplace Intelligence nemzetközi kutatása szerint

a globális munkaerő-állomány 78 százalékának mentális egészségét károsította a világjárvány, az otthoni munkavégzés a dolgozók 85 százalékánál okozott mentális egészségügyi problémákat.

Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány kitörése óta megháromszorozódott a depressziós tünetekkel küzdő felnőttek száma, a felnőttek több mint negyede küzd depressziós tünetekkel – derül ki a JAMA Network kutatásából.

10-ből 7 embernek lett stresszesebb a munkája idén az előző évhez képest, 10-ből 4 ember küzd mindennapi munkahelyi „stresszorokkal”, mint hogy bizonyos teljesítménymutatókat elérjenek és menedzselhetetlen mennyiségű munkát végezzenek el. Ez különösen a home office-ban dolgozó, gyermeket is nevelő (a gyermeket az online oktatásban segítő), vagy a munkáját elvesztett párja helyett is dolgozó munkavállalóknál tipikus eset.

Hónapokkal a home office bevezetése után is gondot okoz sokaknak a munka és a magánélet elválasztása egymástól, 41 százaléka mondta azt, hogy nem tudja ezt megtenni.

A világjárvány a mentális egészséget központba helyezte a HR-területén, ez most a legkomolyabb probléma, amivel most és ebben az évtizedben meg kell küzdenünk

- mondja a tanulmány egyik szerzője.

(Marketwatch)

A címlapkép forrása: Getty Images. 

HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
biden kína hidegháború
trader
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
GettyImages-1191984095
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
építőipar digitalizáció