Előfizetői tartalom

MNB: jelentős lakásárcsökkenés Budapesten, a vidék még tartja magát

Portfolio
2020 második negyedévében 5,6 százalékkal mérséklődtek a lakásárak Budapesten, amivel már éves összehasonlításban is mintegy 2,5 százalékos mérséklődés volt tapasztalható - derül ki az MNB legfrissebb elemzéséből. Ilyen irányú változásra a fővárosban 2013 óta nem volt példa. A lakásárak alakulását országos átlagban bemutató aggregált MNB lakásárindex 2020 második negyedévében 2,3 százalékkal emelkedett, míg az éves nominális növekedési ütem az előző negyedévben megfigyelt 11,5 százalékról 7,5 százalékra mérséklődött.

Budapesten 2020 második negyedévében 5,6 százalékkal csökkentek a lakásárak, amivel már éves összehasonlításban is mintegy 2,5 százalékos mérséklődés volt tapasztalható az árakban. A vidéki városokban is csökkentek a lakásárak 2020 második negyedévében, mintegy 0,8 százalékkal. Mindezzel folytatódott az éves áremelkedés ütemének mérséklődése, ami 13,7 százalékról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés