Előfizetői tartalom

Értéknövelés és hozzáférhetőség akadálymentes épületekkel és nyílászárókkal

Portfolio
A statisztikák szerint a társadalom körülbelül 15 százaléka speciális igényű ember, Európában 120 millióan, Magyarországon 1,5 millióan élnek mozgásszervi-, audiovizuális akadályokkal vagy kognitív zavarral. Az egyenlő esélyű hozzáférés Európában és Amerikában is alapvető jognak számít. Ennek egyik kiemelt területe az épített környezetünk, melynek akadálymentesítése és az ezzel kapcsolatos megfelelő információk hozzáférhetősége milliók életét könnyítené meg. Egy magyar fejlesztésű tanúsító védjegy és egy belga székhelyű alumínium nyílászáró-gyártó hazai csapata ezért az akadálymentes technológiák megvalósításán és népszerűsítésén dolgozik.

Világszerte 1,5 milliárd ember él speciális igényekkel, azonban egy élethelyzet, baleset vagy sérülés következményeként meghatározott ideig bárki érintetté válhat. Az épületek akadálymentesítése tehát nemcsak a fogyatékossággal élőknek jelent segítséget, de szélesebb társadalmi rétegeket – idősek, babakocsival közlekedők és sérülés miatt ideiglenesen mozgásukban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés