Előfizetői tartalom

Hogy lehetne felpörgetni a lakásépítések számát? - Véleményt mondtak a szakértők

Portfolio
2020 első három negyedévében folytatódott a használatba vett új otthonok számának növekedése, azonban a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma tovább csökkent. A január-szeptemberi időszakban közel 13 ezer új lakás épült országszerte, 25 százalékkal több, mint egy évvel korábban, miközben Budapesten 4 százalékot meghaladó csökkenés történt. Országosan a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 37 százalékkal esett vissza. A KSH elemzése kapcsán több piaci szakértő is megszólalt, fontos javaslatokat megfogalmazva a lakásépítési számok növekedésének elősegítésére.

Cordia: jó irány az 5 százalékos lakásáfa, de hosszabb időszakra lenne szükség „A csökkentett áfa újbóli bevezetése és az általános forgalmi adó visszaigényelhetősége új lendületet ad a lakásépítési szektornak, így áttételesen a nemzetgazdaság egésze szempontjából is kedvező hatású. A gazdaság, a lakáspiac, az építőipar és a lakásállomány szempontjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés