új lakás
Ingatlan

Felpezsdítik a lakáspiacot az új gigalakóparkok - Szavazz 2020 legjobbjára!

Portfolio
A héten ez a harmadik szavazós cikkünk, melyben a legkülönlegesebb 100 lakásosnál nagyobb budapesti lakóprojektről kérjük ki az Olvasóink véleményét. Jövő héten rendezzük meg az év legjelentősebb hazai ingatlanpiaci eseményét, a Property Investment Forum konferenciát, ahol idén sem maradhat el az év legkülönlegesebb projektjeinek, a legnagyobb tranzakcióinak, vagy a legtehetségesebb személyének a díjazása. Az összessen 12+1 kategóriáról már korábban beszámoltunk, ezek között van 4 olyan, amelyről nemcsak a szakmai zsűri dönt, hanem az Olvasóink szavazatára is számítunk. A héten 4 cikkben lehet szavazni az "Év Irodafejlesztésére" az "Év Lakóprojektjére (100 lakás alatt)" az "Év Lakóprojektjére (100 lakás felett)" és az "Év Hotelprojektjére". Legyél részese te is a döntésnek és szavazz! A közönség által legtöbb szavazatot kapott projekt, így plusz egy "igennel" kerül a 8 tagú szakmai zsűri elé. Téged melyik 100 lakásosnál nagyobb, idén átadott gigalakópark nyert meg? Íme a kategória négy esélyese.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A héten 4 cikkben lehet szavazni az egyes kategóriákra, harmadikként az "Év Lakóprojektjére (100 lakás felett)" tudnak szavazni Olvasóink, de még az "Év Irodafejlesztésére" és a 100 lakásosnál kisebb "Év Lakóprojektjére" is leadhatják a voksukat: 

November 19-én az online formában megtartott Property Investment Forumon kiderülnek a 2020-as Property Awards nyertesei.

Az idei évben átadott 100 lakásosnál nagyobb lakóprojektek "shortlistesei": 

  1. BudaPart II. ütem– Fejlesztő: Property Market – lakások száma: 367
  2. Kassák Residence – Fejlesztő: LIVING (Wing) – lakások száma: 232
  3. Metrodom Panorama B, C és D – Fejlesztő: Metrodom – lakások száma: 457
  4. Thermal Zuglo 3 – Fejlesztő: Cordia – lakások száma: 202

Ha ennyiből nem tudsz dönteni, részletesebb leírásokat lejjebb olvashatsz.

A szavazás hétfőn délben lezárult. Köszönjük a voksokat!

A Kassák Residence ezáltal +1 szavazatot kapott a zsűri előtt. A végleges nyertes november 19-én a Property Investment Forumon kiderül.

szaz feletti ezredik verzio

Néhány részlet a négy esélyes gigalakóparkról

1. BudaPart II. ütem– Fejlesztő: Property Market – lakások száma: 367

Összesen 15 lakóépület, 13 irodaház, egy hotel, valamint 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület jön létre a Property Market fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló teljes BudaPart projekt keretében. Az így megépülő összesen 2500-3000 lakásból eddig közel 750-et értékesítettek, és a lakóépületeket tekintve már a második ütem is befejeződött, ami több mint 600 lakás átadásával járt együtt. Idén júliusban a BudaPart Otthonok "D" és "B" lakóépületek készültek el, ezek összesen 367 prémium és standard minőségű lakást foglalnak magukba. Az otthonok smart home rendszerrel és energiatakarékos megoldásokkal vannak felszerelve. A "D" lakóingatlan közvetlenül a Lágymányosi-öböl mellett helyezkedik el, míg a "B" épületcsoport az előbbi mögött kapott helyet. A beruházás részeként a lakások közvetlen szomszédságában bevásárló utcák, boltok, éttermek és bárok, óvoda, sportpályák, fitness központ, további rekreációs lehetőségek, strand, valamint játszóterek is épülnek.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
BudaPart

BudaPart

1117 Budapest, Buda-part tér
817 db lakás
29 – 124 m2 alapterület
Átadás:
2021 Q2

Ajánlatot kérek
budapart d
BudaPart Otthonok "D", forrás: BudaPart

2. Kassák Residence – Fejlesztő: LIVING (Wing) – lakások száma: 232

A Kassák Residence Budapest első közösségi szolgáltatásokat kínáló lakóparkját a LIVING fejleszti a XIII. kerületben. Az első ütem alatt elkészült összesen 231 lakás több mint 90 százaléka már a tavalyi szerkezetkész állapotkor elkelt, a lakások mindegyike okos otthon funkcióval rendelkezik. A hat-, és nyolcemeletes lakóépületekben mind 30 négyzetméteres stúdiólakások, mind 130 négyzetméteres tetőteraszos, panorámás apartmanok megtalálhatók. A fejlesztés egy lényeges eleme a közösségi szolgáltatások elérhetősége, így például a társasház lakóinak rendelkezésre áll car-sharing, vagy takarítási szolgáltatás, illetve a házhoz szállított csomagok egyszerűbb átvétele miatt egy csomagküldési, és -felvételi pontot is telepítettek, de a közös szerszámos raktárat is szabadon használhatják a lakók. A befektető tulajdonosok kérhetnek property management szolgáltatást is a lakásokhoz, ami segít nekik a berendezésben, a bérbeadásban, a karbantartásban, felújításban, vagy akár az újraértékesítésben.

20200929-9205-Edit
Kassák Residence, forrás: Wing
Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Kassák Residence

Kassák Residence

1134 Budapest, Klapka utca 4-10.
232 db lakás
30 – 130 m2 alapterület
35 – 110 M Ft
Átadás:
2019 Q4

Ajánlatot kérek

3. Metrodom Panoráma B, C és D – Fejlesztő: Metrodom – lakások száma: 457

Újpest központjában idén készült el teljesen az összesen 632 lakásos Metrodom Panoráma lakópark, a négy különálló épület közül három, a B, C, és D elnevezésűeket idén fejezte be a fejlesztő, ezzel 457 új lakást átadva. Az itt felépült otthonok, üzletek és irodák négy, különböző magasságú szárnyakból álló épülettömbben helyezkednek el, melyek legmagasabb tornyai 17 emeletesek. Ezekre 170 fát és 3 ezer méternyi cserjét, összesen nagyjából 10 ezer növényt telepítettek. A B és C épületekben 125, míg a D-ben 208 lakás található, az alacsonyabb épületszárnyakban a 6. emeletig garzonok és másfél szobás lakások kaptak helyet, a 7. emeleten pedig tipikusan nagyobb teraszos lakóingatlanok vannak. A tornyokban a 8. emelettől szintenként csak három lakás található, a 15-17. emeleteket a panorámás legnagyobb apartmanok foglalják el. Minden lakás kialakítása energiahatékony, illetve okosotthon-rendszerrel vannak felszerelve.

metrodom panorama
Metrodom Panoráma, forrás: Metrodom
Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Metrodom Panoráma

Metrodom Panoráma

1047 Budapest, Attila utca 14
632 db lakás
30 – 147 m2 alapterület
21 – 132.5 M Ft
Átadás:
2019 Q3

Ajánlatot kérek

4. Thermal Zuglo 3 – Fejlesztő: Cordia – lakások száma: 202

Thermal Zugló néven több ütemből álló lakóparkot épített és jelenleg is épít a XIV. kerületben a Cordia. A beruházás az Egressy út-Miskolci utca-Mogyoródi út- Fischer István utca által határolt területen valósult meg, és jelenleg a 3. ütem lakásainak átadásánál és a 4. ütem 110 lakásának megkezdésénél tart. Idén fejeződött be a Thermal Zugló 3, mintegy 202 zöldövezeti lakásának az építése. A projekt egyik érdekessége, hogy minden lakás fürdőszobájába bevezették a lakópark területén lévő termálkútból származó – a Széchenyi Fürdőjével hasonló összetételű és minőségű – termálvizet.

zuglo
Thermal Zuglo 3, forrás: Cordia

Címlapkép forrása: Getty Images

pozsonyiéjszaka
GettyImages-1154601854(1)
munkanélküliség
falu házak
koronavirus-353289
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
falu házak