Előfizetői tartalom

Kiéleződik a verseny a hazai irodapiacon, hamarosan kihullanak a csontvázak

Portfolio
A budapesti irodapiacon az első negyedévben 45 ezer, a másodikban 88 ezer, a harmadikban 60 ezer négyzetméternyi irodaterületet adtak át. A bruttó kereslet ezalatt rendre 80 ezer, 88 ezer és 72 ezer négyzetméter volt. Ezek egymás arányában nem tűnnek alacsonynak, de a tavalyi évhez képest mintegy 50 százalékkal alacsonyabb számok. Noha az üresedési ráta felfelé indult, ez még mindig egy egészséges szint, a tranzakciók száma azonban ugyancsak 25-50 százalékkal csökkent. Vajon mi lesz a bérleti díjakkal? Mire kell figyelni a szerződéskötéskor? Milyen lesz a jövő irodapiaca? - tette fel a kérdéseket a Property Investment Forum 2020 konferencián Kalaus Valter MRICS, ügyvezető partner, VLK Cresa.

Egy ilyen helyzet, mint a mostani, újratervezést igényel. Van egy bizonytalanság, keressük a lehetőséget, hogy hol segítsünk a bérlőknek, ami hosszú távon meghálálja magát. Nem gondolom, hogy lefelé indult a piac, a mi számaink nem ezt mutatják. A KKV szektor nagy része továbbra is előre néz és keresi a lehetőségeket. Hogy mennyire kell a bérlőkkel kompromisszumot kötni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái