Előfizetői tartalom

Itt az ingyen parkolás! - Ez most tényleg olyan, mintha bárkit be kéne fogadnunk aludni a lakásunkba?

Portfolio
Erős (de nyilván sok szempontból védhető és indokolható) lépést húzott meg most hétvégén a kormány, amíg a fél ország a hegyekben túrázott vagy bútoráruházban tömörült. Konkrétan szinte mindenhol ingyenessé tette este 7 és reggel 7 között a parkolást, vagyis a magánterületeken is. Inkább hasonlít az intézkedés arra, hogy a belvárosi szállodák engedjék ingyen ott aludni a fáradt embereket délelőtt 10 és délután 5 között (amikor a szállóvendégek általában várost néznek, programoznak), mintsem arra, hogy magánembereknek bárkit be kéne fogadniuk a lakásukba éjszakára, mindenesetre, ha a sokféleképpen értelmezhető jogszabály kiterjed pl. az irodaház tulajdonosokra is, akkor (nyilván picit eltúlozva), de valami ilyesmiről van szó. Az OPL ingatlanjogászát, Tóth Pétert kérdeztük a rendelet értelmezéséről.

2020. november 23-án hatályba lép a veszélyhelyzet idején a parkolást könnyítő intézkedésekről szóló 512/2020. (XI. 21.) Korm. rendelet (a „Rendelet”), melynek értelmében lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló a parkolási díj megfizetése nélkül vehető igénybe este 7 órától reggel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái