Előfizetői tartalom

Ez most más, mint a 2008-as válság: az ingatlanfejlesztők és a finanszírozók is felkészültebbek

Portfolio
A Covid-válság keményen érintette az ingatlanfinanszírozást is, a szakértők szerint azonban jobb a helyzet most, mint a 2008-as válság idején volt. Hogy mit érdemes most fejleszteni, milyen a környezet a lakás és irodafinanszírozás, a szállodaipar és a retail területén, arról banki szakértők beszélgettek Nagy Gergely, az OTP Csoport Budapesti Régió ügyvezető igazgató-helyettesének moderálásval a Property Investment Forum 2020 konferencián.

Ha szabályozói oldalról megnézzük a 2008-as válságot, akkor a kereskedelmi projektkitettség 70 százalék volt, ami most 20-25 százalék körül van, így ez sokkal biztonságosabb a bankszektor számára. Akkor több mint félmillió négyzetmétert adtak át az azt követő 3 évben, most ez 500 ezer alatt van, bár most is a piac felívelő szakaszban vagyunk. Nincs akkora túlkínálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés