Előfizetői tartalom

Újlakás-piac: kilőttek az eladások, nem csökkentek az árak

Portfolio
Az idei év őszi hónapjaiban több, mint 1000 új építésű lakást adtak el Budapesten. Bár ez növekedést jelent a tavaszi és a nyári hónapokhoz képest, az előző évekkel összevetve továbbra is alacsonynak számít. A fejlesztők néhány esetben már beárazták a január elejétől érvénybe lépő 5 százalékos áfát, de összességében majdnem ugyanannyi esetben történt áremelkedés, mint amennyi lakásnál árcsökkenés - derül ki a legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riportból.

2020 szeptember és november között alig több, mint 1000 új építésű lakást adtak el a fejlesztők, ami 13 százalékkal haladja meg az előző negyedévi, már korrigált eladási számokat. Az idei évben kínálati oldalról a lakásáfa körüli bizonytalanság, vevői oldalon pedig a pandémia és gazdasági következményei vetették vissza az értékesítéseket. 2019-ben 50, két évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés