Előfizetői tartalom

A legújabb hotelcsodák Budapesten: ezek a szobák fogják várni a turisták visszatérését

Portfolio
"Dübörög itthon a turizmus, számos új szállodafejlesztést jelentettek be, és a már működő szállodák foglaltsága és átlagára is az elmúlt hat év legmagasabb szintjeit érte el" - így kezdődik a 2019-es év végi projekteket összefoglaló cikkünk hotelpiacról szóló bekezdése. Azóta sok minden megváltozott és biztos, hogy erős a kontraszt a 2019-es és 2020-as év között, de még azért így is vannak hotelfejlesztések a csőben. Ahogy tavaly, most is bemutatjuk, hogy 2020 végén milyen 3, 4, vagy 5 csillagos szállodaberuházások vannak tervben Budapesten.

A turizmus leállása nemcsak a meglévő szállodaüzemeltetőket és tulajdonosokat hozta nehéz helyzetbe, de sok olyan befektetőt is, akik látva a tavalyi és azelőtti csúcsértékeket, új hotelberuházásba vágtak bele. A kezdetleges projekteknél az újratervezés, míg másoknál a csúsztatás volt az egyik legjobbnak tűnő megoldás idén. Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. partnere és ügyvezető igazgatója elmondta:

2020 februárjában több mint 6000 szobányi fejlesztési terv volt főváros szerte, ami mostanra jelentősen csökkent. Különösen a 2020-2021 közötti nyitásoknál borítékolható a csúszás, hiszen egyes fejlesztések – például a Radisson Basilica, a Jo&Joe leálltak, míg mások, például a Luxury Collection Matild Palace lelassultak.

Hegedűs Attila
BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft., partner, ügyvezető igazgató
Attila több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a szállodaipar és turizmus terén, mely idő alatt mind az üzemeltetésben, mind a tanácsadásban széleskörű tapasztalatot szerzett. Szakértőként több s
Tovább
Attila több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a szállodaipar és turizmus terén, mely idő alatt mind az üzemeltetésben, mind a tanácsadásban széleskörű tapasztalatot szerzett. Szakértőként több s Tovább

Alapvetően a csúszás nem feltétlenül a koronavírus miatt van, hiszen egy hotel esetében a tervezési fázisban, de akár az építkezés során is előjöhetnek olyan be nem tervezett, vagy előre nem látható események (kapacitásváltozás, addicionális igények – üzemeltető és tulajdonos részéről is) amik miatt a projekt a tervezettnél később nyílik meg és a költségvetés is ezáltal magasabb lesz. Ezek a hotelfejlesztés együttjárói, ugyanakkor nem mondható, hogy csak a felső kategóriás szállodák sajátosságai, ilyenek előfordulnak a budget szektorban is.

Miről szól a cikk?

  • Beragadt szállodafejlesztések
  • Csúszás a már megkezdett projekteknél
  • Lássuk a listát! - Íme a tervezett hotelfejlesztések Budapesten

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés