Előfizetői tartalom

Megnyekkent a hotelpiac - Mikor lesz már tele megint a Deák tér külföldiekkel? (TOP10 sztori - 2.)

Homályosan, de talán még fel tudjuk idézni azt, amikor a sok turista miatt nem lehetett asztalhoz jutni sehol a belvárosban, és amikor lasszóval kergették a szállodákba a munkaerőt. Talán azt sem felejtettük el teljesen, hogy havi 120 ezer forintért másfél szobás felújított lakást nemhogy a belvárosban, de még a peremkerületekben sem lehetett bérelni, milliós négyzetméterár alatt pedig 0 találatot dobtak ki a keresőoldalak ezekre a szép állapotú eladó lakásokra. Aztán jött 2020 márciusa és a felsoroltakból már semmi sem lett igaz. De vajon még meddig?

Még talán emlékszünk arra a 2019-es állapotra, amikor turisták hada lepte el a fővárost, a Deák Ferenc téren szinte alig lehetett magyar szót hallani, a nyári időszakban nem volt olyan magánszálláshely, ami ne lett volna lefoglalva akár a Balatonon, akár a fővárosban, különösen egy-egy fesztivál, vagy valamilyen nagyobb esemény időszakában. Közben pedig sorra jelentették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés