Előfizetői tartalom

Létezik, hogy drágább lenne itthon a lakásbérlés, mint a szomszédos Ausztriában?

Portfolio
Az európai országokban rendelkezésre álló bérleti díj adatokat és lakásbérlési statisztikákat összegezte a Mashroom cikke, amiből többek között kiderült, hogy itthon csupán néhány százalék a bérelt lakások aránya és a bérleti díjak magasabbak az osztrák szomszéd átlagos havi lakásbérleti díjainál. Nem csak első, de többedik ránézésre is igen szokatlannak tűnnek ezek az állítások, így összefoglaltuk, hogy milyen tényezők vezethetnek az európai összehasonlító adatokban lévő torzításhoz.

A számok nem hazudnak. Vagy mégis? Bár a megjelent cikk célja, hogy három tényező (bérelt lakások aránya, bérleti díj, jogi környezet) alapján rangsorolja és hasonlítsa az európai bérleti piacokat, így nem konkrétan Magyarország van a fókuszban, mégis rögtön szemet szúrhat bárkinek, aki itt él, valaha bérelt, vagy kiadott lakásokat, hogy igen furcsa számok kerültek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés