2020-ban elérte legmagasabb pontját az új Néprajzi Múzeum díjnyertes épülete
Ingatlan

Képeken mutatjuk Budapest gigaberuházásának már elkészült részeit

Portfolio
Tavaly birtokba vehette a közönség a Városligeti Sportcentrumot, a két kilométeres Futókört, a Mőcsényi Mihály botanikus kertet és egy újabb Kutyás Élményparkkal is gazdagodott a Liget. Ezzel 150 000 négyzetméter zöldfelület újult meg a parkban, de ezen kívül átadták a Dózsa Györgyi úti Múzeum Mélygarázst, melynek felszínén a Városligeti Promenád kapott helyet. A felújítások 2021-ben is folytatódnak, év végére megnyílik a Magyar Zene Háza, a parkrehabilitáció következő ütemében pedig megújul a park egykori történeti bejárata, a Rondó, illetve új szakasszal bővül a Városligeti Promenád, visszatér a Ballon kilátó, valamint az új Néprajzi Múzeum és Magyar Zene Háza környezetének kertészeti kialakítása is megtörténik. 2021 őszén egy kiállítással nyílik meg a Liget projekt keretében megvalósuló komáromi Csillagerőd.

„2021 év végére megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, a hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezete és a vízszintes szerkezeti osztás nélküli, hatalmas üvegfalai már láthatóak a parkban, tavasszal pedig megkezdődik az állandó kiállítás építése is.” – hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításával megbízott Városliget Zrt. vezérigazgatója. A Magyar Zene Háza a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében épül, a hajdan volt, évekig használaton kívüli lerobbant Hungexpo irodaházak helyén.

2020-ban nemcsak szerkezetkész állapotba került, de elérte legmagasabb pontját is az új Néprajzi Múzeum, így már látható az épület két domboldalt képező íves szerkezete, míg a – kiállítótereknek is helyet adó - térszín alatti szinteken már a szakipari munkákat végzik. Az új intézményt várhatóan 2022 tavaszán vehetik majd birtokba a látogatók.

Idén folytatódik a Városliget tájépítészeti rendezése is, megújul a park egykori történeti bejárata, a Rondó, új szakasszal bővül a Városligeti Promenád, és az épülő Néprajzi Múzeum és Magyar Zene Háza környezetének kertészeti kialakítása is megtörténik. A parkfejlesztés során több mint tizezer négyzetméternyi új zöldfelület jön létre, az épülő két intézményt körülölelő területen pedig több mint ötvenezer négyzetméternyi zöldfelület teljes körű megújítása is megvalósul. 

„A hamarosan elinduló parkfejlesztésben a Magyar Zene Háza közvetlen környezetében ismét látogathatóvá válik a korábbi évtizedekben a Hungexpo irodaházak elhelyezését szolgáló, a közönség elől kerítéssel elzárt terület is. Itt egyedi interaktív, zenei ismeretterjesztő elemek is elhelyezésre kerülnek, ezek közé tartozik majd a Zenei élménykert” – hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Gyorgyevics Benedek
Városliget Zrt., vezérigazgató
 Tovább

Folytatódik továbbá a Városligeti Promenád kialakítása, amelynek első, a Múzeum Mélygarázs fölött elterülő szakaszát, a múlt év végén adták át, a következő ütemben pedig a Néprajzi Múzeum és a Műcsarnok közötti szakasz kialakításával teljes hosszában sétánnyá alakul az egykori Felvonulási tér, és véglegesen eltűnik innen a hajdani több mint ezer felszíni parkoló autó.

Címlapkép: az új Néprajzi Múzeum, forrás: Liget Budapest

paul fox
vakcina_oltas_koronavirus
izrael gazdasagelenkites netanjahu 210124
havazas kiadtak a figyelmeztetest budapest 9 megye
muller cecilia oltasi terv magyarorszag 210124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
cubic houses, rotterdam, hollandia, kocka, lakás