Előfizetői tartalom

Képeken mutatjuk Budapest gigaberuházásának már elkészült részeit

Portfolio
Tavaly birtokba vehette a közönség a Városligeti Sportcentrumot, a két kilométeres Futókört, a Mőcsényi Mihály botanikus kertet és egy újabb Kutyás Élményparkkal is gazdagodott a Liget. Ezzel 150 000 négyzetméter zöldfelület újult meg a parkban, de ezen kívül átadták a Dózsa Györgyi úti Múzeum Mélygarázst, melynek felszínén a Városligeti Promenád kapott helyet. A felújítások 2021-ben is folytatódnak, év végére megnyílik a Magyar Zene Háza, a parkrehabilitáció következő ütemében pedig megújul a park egykori történeti bejárata, a Rondó, illetve új szakasszal bővül a Városligeti Promenád, visszatér a Ballon kilátó, valamint az új Néprajzi Múzeum és Magyar Zene Háza környezetének kertészeti kialakítása is megtörténik. 2021 őszén egy kiállítással nyílik meg a Liget projekt keretében megvalósuló komáromi Csillagerőd.

„2021 év végére megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, a hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezete és a vízszintes szerkezeti osztás nélküli, hatalmas üvegfalai már láthatóak a parkban, tavasszal pedig megkezdődik az állandó kiállítás építése is.” – hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításával megbízott Városliget Zrt. vezérigazgatója. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés