kep1_vizafogo
Ingatlan

Hatalmas parkot építenek a Váci út melletti füves területen (képek)

Portfolio
Új parkot kap a XIII. kerület: az Árpád híd közelében lévő Esztergomi út és Párkány utca közötti füves részt rendezi át az önkormányzat növények telepítésével, tereprendezéssel és egy mesterségesen kialakított tóval. Az alpolgármester közzétette a látványterveket a Vizafogó parkról. A park mellé pedig lehet, hogy jön az egyik német diszkontlánc is.

Még tavaly tavasszal indított lakossági egyeztetést a XIII. kerületi önkormányzat a Vizafogó park nevet viselő, új közpark kialakításáról. A Váci úttal párhuzamosan, az Agora közvetlen közelében, a Párkány utca és Esztergomi út közrefogásával jelenleg egy zöld füves rész terül el:

ennek egy részén, összesen 9300 négyzetméteren indul el hamarosan a tereprendezés.

A lakossági egyeztetés után a Képviselő-testület a Kerületi Építési Szabályozásban zöldfelületté minősítette át a korábban kihasználatlan területet, mostanra pedig elkészült az új park koncepcióterve is. 

  • Megrendelő: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.
  • Generáltervező / Tájépítész: OBJEKT Tájépítész Iroda
  • Építészet: Archi-kon Kft.
vizafogó park
Vizafogó Park, forrás: XIII. kerület önkormányzata/Gábor Péter

A közel egy hektáros parkban a pihenő, rekreációs funkciók kerülnek előtérbe, de a cél, hogy minél nagyobb zöldfelület maradjon meg. Várhatóan közel 10 ezer darab évelő növényt és 55 fát telepítenek majd, a park központi eleme pedig egy mesterségesen kialakított tó lesz. Az öntözésről, locsolásról több fúrt, talajvízkutas, automata esőérzékelős rendszer fog gondoskodni. Vízáteresztő burkolatokat alkalmaznak az esővíz hasznosítása érdekében, a világítást pedig alacsony energiafogyasztású LED-es világítással valósítják meg.

A koncepcióterv elfogadását követően folytatódik a tervezés, a kiviteli tervek, szakági (tájépítész, építész, geodéziai, talajmechanikai) tervek részletes elkészítése, ezt követően indul az engedélyezés. A kivitelezés terveink szerint még idén megkezdődik.

A látványtervek viszont mostanra már elkészültek, a kerület alpolgármestere, Puchner Gábor közösségi oldalán osztotta meg a képeket az új parkról. 

Mi lesz még itt?

Információnk szerint a park déli részén, a Süllő utca felől, ami szintén zöldfelület, de a műholdképeken jól láthatóan el van kerítve és parkolónak használják, egy diszkontáruház (mint pl. Aldi vagy Lidl) fog megépülni, ám erről egyelőre nincsenek részletek.

A szomszédban pedig, az Esztergomi út és Visegrádi utca között, ahol szintén parkoló, illetve Volán végállomás működik (működött), egy korábbi hír szerint egy cseh befektető tervez egy nagy vagy két kisebb irodaházat. Erről a lenti cikkben írtunk részletesebben.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Westside Residence

Westside Residence

1134 Budapest, Bulcsú 5-9
206 db lakás
30 – 108 m2 alapterület
34.9 – 93.5 M Ft
Átadás:
2021 Év vége

Ajánlatot kérek

Címlapkép: Puchner Gábor közösségi oldala

cubic houses, rotterdam, hollandia, kocka, lakás
oltás vakcina
koronavírus járvány sejt
teszt koronavírus
parlament budapest
oltas vakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Piaci aktualitások, grafikonelemzéssel vegyítve.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
cubic houses, rotterdam, hollandia, kocka, lakás