Előfizetői tartalom

Kipukkadt a "lakásárcsökkenés-lufi"?

Portfolio
Bár sokan azt hitték, hogy a koronavírus-járvány hatására egy újabb összeomlás jön a lakásárakban, egyelőre Európa országaiban nem ezt látjuk. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint - ami 2020 III. negyedévre jelenleg előzetes adatokat tartalmaz - mindössze három olyan ország van, ahol 2020 I. és III. negyedéve között csökkentek az árak.

Mindössze három olyan ország van az EU-ban, ahol 2020 I. és III. negyedéve között csökkentek a lakásárak. Romániában 2,5, Észtországban 3,6 és Cipruson 4,5 százalékkal mentek lejjebb fél év alatt, hozzá kell azonban tenni, hogy ezek egyelőre előzetes adatok, a későbbiekben még frissülhetnek a számok. Az Unió átlagában 2,9 százalékos volt a drágulás, a legtöbb országban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés