madách tér
Ingatlan

A Központ mellett egy másik vendéglátóhelyet is bezáratott a rendőrség Budapesten

Portfolio
Egyre több vendéglátós dönt úgy, hogy megkockáztatva a rendőrségi eljárást és a büntetést, kinyitja a hónapok óta zárva tartó egységét. A kiírások és nyitásról szóló posztok alapján azt sérelmezik leginkább, hogy nem kaptak állami támogatást az eddigi zárva tartás időszaka alatt.

Tegnap este a Madách téren több vendéglátóegységet is bezáratott a rendőrség, a védelmi intézkedések megszegése miatt. A helyek "elvitelre" árusítottak alkoholos italt, a megvételt követően az emberek a bejárathoz közel, a téren fogyasztották el az italukat. 

Ahogy azt a 24.hu írja, a rendőrség egyrészt bezáratta 60 napra a Központot, illetve fél millió forintos bírságot is megállapított, azzal indokolva, hogy:

Több mint százan gyűltek össze 2021. január 22-én 18 óra után egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt, ahol a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet rendelkezéseit megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat.

De ezen kívül a Madách téren egy másik vendéglátóhely is 30 napos bezárási kötelezettséget kapott, itt az eljárást azért indították el, mert 8 óra után is ott maradtak a vendégek a hely előtt. 

Egyre több nyitásra felhívó kiírást lehet látni a közösségi oldalakon, nemcsak Budapesten, hanem az egész országban is. A vendéglátóhelyek úgy tűnik, hogy februárban már nyitásra készültek, azonban Orbán Viktor legutóbbi nyilatkozata alapján még messze van a korlátozások feloldása és a tömeges oltás után kerül csak sor az enyhítésekre. Közben számos vendéglátóhely kényszerül az átmeneti, vagy végleges bezárásra, ezekről korábban itt írtunk:

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

frankfurt
koronavirus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Korrekció vagy további szárnyalás?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
getty, varsó, lengyelország, iroda, felhőkarcoló, toronyház,