Előfizetői tartalom

Folytatódik az I. kerületi bérlakásvita - Ennyivel emelkedne az önkormányzati lakások bérleti díja

Portfolio
Nemrég írtunk arról, hogy az I. kerület új lakásrendeletet helyezett kilátásba az önkormányzati lakások kiadásának szigorításáról amiatt, hogy az alacsony bérleti díjak évente több száz millió forintos kiesést okoznak a Budavári Önkormányzat költségvetésében. A Telex legfrissebb cikke rávilágított arra, hogy ez várhatóan több száz olyan önkormányzati tulajdonú bérlakás lakóját érinti, akik örökölhető bérleti joggal élnek az ingatlanban.

A tervek szerint megemelné az önkormányzati lakások alacsony bérleti díját az I. kerület önkormányzata. A szigorítási szándék felháborodást váltott ki elsősorban a vári lakosok között, akik aláírásgyűjtésbe kezdtek. Bár az önkormányzat évente több száz milliós bevételkiesést könyvelhet el az alacsony bérleti díjak miatt, az is igaz, hogy a privatizációs hullám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés