Előfizetői tartalom

Jönne a több tízezer új lakás és házépítés itthon, de keresztbe tesz a bürokrácia

Portfolio
Az építőipari tevékenységen belül növekedési pályára kerül a lakásügy, lakásépítés és felújítás, így már most erőteljes megrendelői növekedést lehet tapasztalni a tervezési és a kivitelezői kapacitások iránt. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) prognózisa szerint 2021-ben az építőipar teljesítménye elérheti a járványhelyzet előtti, 2019-es szintet, éppen ezért lenne fontos, hogy egyes engedélyeztetési folyamatok jelentősen felgyorsuljanak, és szakítsanak a bürokratikus berögződésekkel.

A támogatások és az építési, felújítási programok olyan lendületet adnak a kivitelezéseknek, hogy a jelenlegi tendenciákból kiindulva 2022. év végére a használatba adható új lakások száma elérheti a 25 000 lakást, a felújítások pedig tartósan, a szakmailag indokolt 220-250 ezer között lehetnek az ÉVOSZ várakozásai szerint. A berobbanó építkezések egyik nagy kérdésével...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái