Előfizetői tartalom

Budapesten zuhant legnagyobbat a lakáspiaci adásvételek száma

Portfolio
2020 I–III. negyedévében az újlakás-eladások száma 18, a használtaké 14%-kal kevesebb volt az előző év azonos időszakinál. A II. negyedévre jellemző jelentős visszaesés a III. negyedévben nem folytatódott. A használtlakás-piacon a falusi CSOK által támogatott településeken nem volt forgalomcsökkenés, miközben Budapesten érezhetően csökkent az adásvételek száma. Ezzel együtt a 2019-ig tartó lendületes áremelkedés is lassult, a használt lakások I–III. negyedévi árszintje 2,4, az újaké 6,2%-kal haladta meg a 2019. évit - derül ki a KSH legfrissebb lakáspiaci elemzéséből.

Tovább mérséklődött a lakáspiaci forgalom A lakáspiaci forgalom 2019-ben kezdődő visszaesése 2020-ban is folytatódott: az I–III. negyedévben összesen 79 ezer lakás cserélt gazdát, ez elmarad az egy évvel korábban, hasonló feldolgozottság mellett megfigyelt adatoktól. Az újlakás-eladások száma 18, a használtaké 14%-kal kevesebb, mint a megelőző év azonos időszakában....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái