Előfizetői tartalom

Valami elkezdődött: újabb ingatlanpiaci szereplők szállhatnak be a zöld elit pénztermelő játékába

Egy év alatt több mint 60%-os növekedésen ment keresztül a zöld kibocsátások volumene nemzetközi szinten, és még csak most kezdenek belelendülni a leggyorsabban reagáló játékosok. A zöld forrásból olyan fejlesztéseket valósítanak meg a cégek, amely több évre csökkenti valamiképp és valamilyen mértékben az ökolábnyomukat, és nem mellesleg ezáltal sokszor költséget is tudnak vágni a napi működésben. Az ingatlanos cégek talán még könnyebb helyzetben is vannak, a zöldkötvény-kibocsátás kritériumai ugyanis egybevághatnak egy mai modern iroda-, vagy lakófejlesztés bérlői, vásárlói elvárásaival. Mindezeknek egy különösen pozitív kimenetele, hogy a CPI és a CTP után más Magyarországon aktív fejlesztők is a küszöbén állnak annak, hogy belépjenek a "zöld elitbe".

A zöld kötvényt kibocsátó vállalatok mind vállalják, hogy a forrásért cserébe olyan fejlesztéseket, projekteket indítanak el, amelyek segítségével hosszú távon csökken, vagy alternatív forrásból jön létre az energiafelhasználásuk egy része, esetleg olyan eszközöket alkalmaznak, amelyek a károsanyag-kibocsátásukat vágja meg, vagy ha éppen egy ingatlanfejlesztőről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés