Előfizetői tartalom

Csökkennek vagy tovább nőnek a lakásárak itthon? - Íme az idei évi előrejelzés

Portfolio
A Takarék is kiadta a legfrissebb, 2020 második negyedévére vonatkozó lakásárindexét. Az elemzésből kiderül az is, az ingatlan-adásvételek számának növekedésére, az újlakásépítések felfutására, valamint, hogy mekkora lakásár-változásra lehet számítani az idei évben. Az előrejelzés alapján az elmúlt évekhez viszonyítva visszaesik a befektetési célú ingatlanvásárlás, a fennmaradó home office miatt pedig csökkenhet a belváros lokációs prémiuma.

Egy héttel korábban már beszámoltunk a KSH legfrissebb lakárindex értékéről, amely a 2020 második negyedéves csökkenés után ismét enyhén növekvő árakat mutatott. Most a Takarék Index is közreadta legújabb számításait, amely még 2020 második negyedévére vonatkozik, így a lakásárak csökkenéséről számol be. Jól látszik azonban, hogy a KSH-val szinte megegyező csökkenést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés