Előfizetői tartalom

Gyorsabban felépül mint egy téglaház, ráadásul munkásbrigád sem kell - Eljött a készházak kora?

Portfolio
A hosszú otthon töltött idő valószínűleg sokak számára hozott változást abban, hogy milyen környezetben szeretnének lakni. Egyre többen vágynak egy csendesebb, a városközponttól távolabbi helyre, ami ráadásul beleilleszkedik a sok munkahely által hosszú távon is fenntartott home office jelenségébe. Egy másik népszerű alternatíva, hogy meghagyják a városi életformát, de menekülőútvonalként egy nyaralót vásárolnak, vagy építenek vízpart mellett, erdőszélen, vagy akár a szimpatikusabb falvak egyikében. A nyaralókínálatot nézegetve feltűnhet, hogy sok, ezek közül nem hagyományos téglaház, hanem fa-, vagy acélszerkezettel (pl. konténerház) rendelkezik. Utánajártunk, hogy mire számíthat az, aki ilyen nyaralót vesz, vagy épít fel magának. Lazításként pedig mutatunk pár Budapesthez közeli helyszínt, ahol már régóta élvezhetik nyaralóikból, faházaikból a tulajdonosok a közvetlen vízparti környezet élményét.

Sok nyaralóra igaz, hogy nem hagyományosan, téglából építették fel őket, hanem valamilyen könnyűszerkezetes megoldást választottak az építtetői. A legfőbb érv a gyorsabb és egyszerűbb kivitelezés lehet, illetve, a megfelelő technológiák mellett a környezetkímélőbb fenntartás sem másodlagos. De vajon mi minden lehet tudni a nem téglából épült házakról?  Mennyi?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés