Előfizetői tartalom

Csodálkozol, hogy nem zuhannak a magyar lakásárak? - Nem csak nálunk van ez így

Portfolio
A járvány elején sokan számítottak arra, hogy az újabb válság beköszöntével a 2008 utáni időszakhoz hasonlóan megint elindul a lakásárak jelentős csökkenése, ez azonban egyelőre azóta sem következett be és úgy tűnik, hogy nemcsak nálunk, de Európa legtöbb országában sem. Nemrég az EECFA Romania részletes elemzése bemutatta, hogy Románia esetében miért maradt el az árcsökkenés, így ez alapján ugyanezt Magyarország példáján is megvizsgáltuk.

Általában több tényező együttes megjelenése szükséges ahhoz, hogy a lakásárak korábbi növekvő trendje megtörjön és éles csökkenésbe váltson át. A 2008-as válságban például a munkanélküliség, az alacsonyabb jövedelem, a nemteljesítő jelzáloghitelek magasabb aránya, a szigorúbb hitelezési kritériumok, a magasabb kamatlábak és a fejlesztői tőkehiány mind egyszerre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés