Előfizetői tartalom

Még hosszabb lesz a pandémia visszahúzó hatása: úgy tűnik nem indul hotelfejlesztés ebben az évben

Portfolio
Miközben folyamatosan arról beszélünk, hogy hamarosan nyitnak az országok és szerencsésebb esetben már 2022-ben visszatér a turizmus egy erős szintre, egy másik, hosszabb távú problémával is szembe kell nézni: a turizmus haldoklása miatt nem fognak új szállodaépítésbe a befektetők. Noha van néhány hotel, ami már építés alatt áll, de ahogy ezek befejeződnek, egy darabig nem fogunk új szállodával találkozni. Rövid távon, illetve a turizmus erejének visszatéréséig ez persze egyáltalán nem aggályos, hisz most is üresen állnak a szálláshelyek, kérdés viszont, hogy utána majd megint a csúcsban fognak csak elindulni az évekig tartó fejlesztések?

Ha tényleg berobban az eddig elnyomott utazási kedv a következő években, akkor ismét rengeteg szálláshelyre lesz szükség, mivel azonban most holt időszak van a szállodaépítésben, félő, hogy későn fog tudni reagálni a kínálat, főleg Budapesten. Az EBI Építésaktivitási Jelentés szerint ugyanis 2021-ben egyelőre nem várható elinduló szállodafejlesztés, ami rövid távon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái