Előfizetői tartalom

Van eszköz a magyarországi ingatlanok energetikai állapotának javítására

A karbonsemleges működésre való átállás megkerülhetetlen témája az ingatlanállomány jelenlegi energetikai állapota okozta magas szén-dioxid kibocsátás. Az Európai Unió (EU) 2017-es teljes szén-dioxid kibocsátásának 36 százalékáért az épületállomány felelős. A Magyarországon kiállított energetikai tanúsítványokat vizsgálva látszik, hogy itthon is jócskán van tennivaló az épületállomány javítása tekintetében. A magyarországi lakossági épületenergetikai helyzet azért is fontos, mert alapjául szolgál a legelterjedtebb nemzetközi zöld kötvény sztenderdekben a zöld jelzáloglevél kibocsátások minősítési kritériumainak.

Az egyre inkább a fenntarthatóságot középpontba állító befektetői attitűd megjelenése és terjedése világszerte komoly keresletnövekedést eredményezett a zöld célú, környezetre pozitív hatással lévő eszközök piacán. Hazánkban e kereslet máig kielégítetlen maradt. Ilyen zöld cél többek között az épületállomány korszerűsítési ütemének felgyorsítása is. Az...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái