Előfizetői tartalom

Hol épül Budapesten belül a legtöbb iroda?

Portfolio
A budapesti irodaállomány jelentős része a 2008-as válság előtt épült fel, majd 2009 után gyengébb évek következtek. Az utóbbi években azonban ismét felerősödött a fejlesztési kedv, így a mostani és a következő évek időszaka valószínűleg egy újabb irodaépítési hullámként kerül majd be a hazai piac történetébe. Hogy mit jelent ez számokban, azt a Cushman & Wakefield elemzése alapján mutatjuk be.

Míg 2006 és 2009 között éves átlagban 250 ezer négyzetméternyi új irodaterület került a piacra Budapesten, addig 2010 és 2016 között kevesebb mint harmadennyi, 75 ezer négyzetméter volt az éves átlagos volumen. Az évtized második felében indított projektek először 2018-ban jelentek meg a piacon, amikor egy évtized után ismét 200 ezer négyzetméter fölé ment az új területek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés