Előfizetői tartalom

ÉVOSZ: pár év múlva jelentősen több lakás épülhet

Portfolio
Nem lehet kapacitásakadálya annak, hogy az ingatlanfejlesztő cégek az idei évben további 4000-4500 darabos lakásépítési aktivitása megvalósulhasson - derül ki az ÉVOSZ legújabb felméréséből. Az ÉVOSZ konjunktúrafelmérései mentén szokott a kapacitásváltozásra vonatkozóan alágazati mélységű adatokat adni, többek között a lakásépítési kapacitások területére is. Az érintett vállalkozásokkal való konzultációból kiindulva most, március elején az alábbi megállapításokat lehet tenni.

Az építőipari kapacitás mértéke a lakásépítés területén  az átadott és a folyamatban lévő projektekből adódik. A 2019. évben 21 400 darab lakás került átadásra és mintegy 18 ezer darab volt év végén valamilyen készültségi szintű kivitelezés alatt. Ezzel szemben 2020-ban már 28 208 darab lakást adtak át, de mindössze 10 ezer darab volt az év végén kivitelezés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés