Fürjes: megfizethetetlen reklámot is jelent az országnak az atlétikai vb elnyerése
Ingatlan

Fürjes Balázs: hamarosan egyeztetnek a Budapestet érintő uniós forrásokról

Portfolio
Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a Facebookon jelentette be, hogy sikerült néhány pontban megegyezniük Karácsony Gergellyel, hamarosan pedig szó eshet a uniós források budapesti felhasználásáról is.

Karácsony Gergely főpolgármester ma vázolta néhány elképzelését Budapest jövőjéről. Ez végre jó hír a budapestieknek, egyetértünk: Budapestet fejleszteni kell - írja a Facebookon Fürjes Balázs.

Bejegyzésében kitér arra, hogy a főpolgármester a kormány terveivel összhangban a fővárosban a három fejlesztési kulcsterületként az otthonteremtést, a közlekedést és a zöldítést jelölte meg. Ezen az alapon tudunk együtt dolgozni a budapestiekért.A kormány természetesen nyitott a párbeszédre - írja.

Fürjes szerint március 18-án tartják meg a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa következő ülését, ahol egyeztetni szeretnének a Magyarországot illető uniós források budapesti felhasználásáról is.

A következő 7 évben 3000 milliárd forint EU fejlesztési forrást szeretnénk Budapest fejlesztésére fordítani. Természetesen a várossal közösen. Döntően közlekedési fejlesztésekre, a járműpark megújítására és a minőségi zöldterületek gyarapítására - írja.

Fürjes Balázs minden bizonnyal Karácsony Gergely mai előadására utalt, amelyben a főpolgármester három fő stratégiát vázolt fel:

  • Az esélyteremtő Budapest: A mindenki számára elérhető lakhatás, a budapestiek egészségi állapotának, valamint a hátrányos helyzetben lévők életesélyeinek javítása.
  • A zöld Budapest: A rakpartok megújítása, gyalogos- és kerékpáros-barátabbá tétele, és általánosan a zöldfelületek bővítése, és azok védelme.
  • Nyitott Budapest: Nem csupán a tervezésben, de a megvalósításban is hallatják a szavukat a városlakók. A budapestiek bevonásával fogják megvalósítani a projekteket, amelyeket – a stratégia egészéhez hasonlóan – az uniós költségvetési ciklushoz igazítanak.

Előadásában Karácsony arra is kitért, hogy a legszűkebb keresztmetszet az anyagiak: még nem zárult le a következő hétéves uniós pénzügyi ciklus forrástervezése, a járványt kísérő válság összes hatása sem ismert egyelőre, és az uniós újjáépítési csomagban Magyarországnak megítélt 5472 milliárd forintos támogatásról sem indított még széleskörű egyeztetést a kormány, pedig ez alapfeltétele a rendelkezésre álló keret lehívásának.

Címlapkép: Portfolio

vlagyimir putyin talalkozo usa
ikeazasulok
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
szuez210326kép
rinocérosz
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
modern iroda bicikli