FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Csodát tehet az építőiparral a beton, amely nem engedi a szén-dioxidot a légkörbe jutni

Portfolio
A beton, illetve ennek a kötőanyagaként használt cement az éghajlatváltozás egyik nagy "bűnöse". A cementgyártás a globális széndioxid-kibocsátás 7%-át tette ki 2018-ban, és ez az arányszám nem látszik csökkenni a következő évtizedekben sem, hiszen továbbra is a beton a Föld egyik leggyakrabban használt erőforrása. Éppen emiatt vált szükségessé az a technológia, amely megakadályozza, hogy nagy mennyiségű szén-dioxid kerüljön a beton öntése során a légkörbe - szerepel a World Economic Forum cikkében.

Tekintettel a globális építőipar méretére és az itt keletkező üvegházhatású gázokra, a környezetbarátabb betont kialakító technológiák mély hatással lehetnek az éghajlatváltozásra.  A megoldás egy olyan következő generációs beton kidolgozása lehet, ami tartós, de mégis kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár: a CO2-infúziós beton megakadályozza, hogy a szén-dioxid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés