Előfizetői tartalom

Feltámad a rozsda! - Hivatalosan is jön a hazai "Rozsdabizottság"

Portfolio
Régóta várjuk a hivatalos bejelentést és egy esetleges térképet a rozsdaövezetek kijelölésével kapcsolatban, ám ez az első tervek szerint az 5%-os lakásáfához kötődött volna szorosan. Az 5%-os lakásáfát azóta (meglepetésszerűen) minden új lakásfejlesztésre visszavezették, így a rozsda kérdése háttérbe szorult. Mostanáig! A legfrissebb Magyar Közlönyben ugyanis megjelentek a részletek arról, hogy hogyan, kik és milyen szempontok szerint fogják kijelölni a rozsdaövezeti akcióterületeket. A "bölcsek tanácsa" az 5 tagú Rozsdaövezeti Bizottság lesz. A beszállási limit, legalább 1 milliárd forintos fejlesztés.

A rozsdaövezeti akcióterületek kijelöléséhez részletes vizsgálat lefolytatására lesz szükség és egy erre kijelölt csapat dönthet majd az egyes területek megfeleléséről. "A részletes vizsgálatot a rozsdaövezeti akcióterületekkel kapcsolatos ügyekért felelős miniszter folytatja le és készíti elő, a településfejlesztésért és településrendezésért, a Budapest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés