rácz fürdő,
Ingatlan

Elárverezik a Rác fürdőt - Ennyi lesz a kikiáltási ára

Portfolio
Nyilvános árverésen értékesítené a felújított, de soha meg nem nyitott Rác fürdőt és a mellé épített 67 szobás szállodát az ingatlanokat birtokló Rác Nosztalgia Kft. felszámolásával megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. - írja a Népszava. Az elektronikus licit március 26-án indul és április 12-ig tart. A kikiáltási ár és egyúttal az ingatlanokért fizetendő minimális összeg valamivel több mint 5 milliárd (5 088 240 000) forint, az árverésen való részvételhez megfizetendő előleg összege 254,4 millió forint.

Az I. kerületben, a Gellérthegy lábánál lévő fürdőt és a 2070 négyzetméteres szállodát csak egyben adják el. Az ingatlanokat több követelés is terheli. A hotel eladási árából 335,2 milliót szeretne megkapni a fővárosi önkormányzat vételár-követelés címén, 3,85 millió eurót és csaknem 1,6 milliárd forintot kér a Rác Beruházó Kft.( az üzletrészén alapított jelzálogjog okán valójában a fővárosi tulajdonú REK Kft.), míg a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei (BGYH) Zrt. 23,3 millió eurót + 94 millió forintot meg nem fizetett kölcsön címén. Utóbbi a 3333 négyzetméteres műemléki védettséget élvező fürdőt is terheli. Az üzletet kissé bonyolítja, hogy az épületek alatti földterület a főváros tulajdona, a fürdő üzemeltetéséhez szükséges vízjogokkal pedig a BGYH rendelkezik.

A fürdő esetében az államnak, a fővárosi önkormányzatnak és a BGYH-nak is van elővásárlási joga.

Lassan húsz év telt el azóta, hogy a Rác fürdő felújítása először szóba került, a felújítás ugyan 2011-ben befejeződött, de a fürdő mégsem nyithatott ki. Hogy pontosan mi vezetett a kialakult helyzethez, azt az eredeti cikk részletesen is bemutatja, de a Portfolio-nál is számos cikkben foglalkoztunk már a Rác fürdő kálváriájával.

Címlapkép forrása: MTI / Jászai Csaba

mullercecilia
vakcina
erdogan törökország
varsó lengyelország
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendi, vagy nem trendi? Ez itt a kérdés
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
építőipar építkezés