Előfizetői tartalom

Indul a Lánchíd felújítása - Jövő szerdától két és fél évre lezárják a gyalogosok elől a hidat

MTI
Elkezdődik a Lánchíd korszerűsítése, a március 17-i részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is, a gyalogosok a felújítás 2023-as tervezett befejezéséig nem mehetnek át a hídon - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. Bár eredetileg úgy volt, hogy most hétvégén a teljes hidat a gyalogosok vehetik birtokba, ez az operatív törzs javaslatára a járványveszély miatt mégsem valósul meg.

A közlemény szerint a járdák március 17-i lezárására azért van szükség, mert a kivitelező A-Híd Zrt. így tudja zavartalanul elvégezni az előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. Ezekre többek között a darupálya kiépítése, valamint az odaépülő állványzat felállítása miatt van szükség. Az autós forgalom elől június közepén zárják majd le a Lánchidat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés