Előfizetői tartalom

Elszabadult az otthonteremtés! – Virtuális valóságban irányíthatjuk az álomházunk tervezését

Portfolio
Már klisé, hogy a járvány mindent átszabott és felülírt a világban, de vannak olyan területek, ahol ez igazán pozitív irányba terelte a folyamatokat, egyenesen forradalmasította azokat. Ilyen az építészet is, ezen belül az építkező-építész interakció, ahol a korábbi módot — miszerint a műszaki tervrajzok megértése kellett ahhoz, hogy elképzelhető legyen az új álomotthon – a felhőalapú alapú modellegyeztetés váltotta fel.

Az évek óta terjedő Open BIM (Building Information Modeling) számos kényelmi szolgáltatást nyújt nemcsak a szakágak mérnökeinek, hanem már az építkezőknek is. A BIMx applikáció kifejezetten az építkező-építész tervegyeztetésének megkönnyítésére szolgál. Ráadásul általa, a felhőalapú tervmegosztással kiváltható az építésszel való személyes konzultáció. Emiatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés