Korzo_image
Ingatlan

A járvány alatt is alig csökkent az Auchanba járók száma

Portfolio
A világjárvány okozta közegészségügyi és gazdasági kihívások ellenére összességében kedvező forgalmi és látogatottsági adatokról számolhat be az Auchan Korzók üzemeltetője, az Nhood Services Hungary Kft. Bár a járvány előtti évben valamivel nagyobb volt a látogatottság - 2019-ben összesen 71,2 millió látogató lépte át az Auchan áruház főbejáratát -, a visszaesés a világjárvány okozta negatív hatások ellenére sem volt jelentős, mindössze 2%, így a tavalyi évet 69,8 millió látogatóval zárták az üzletsorok.

A leglátogatottabb hónap 2020-ban a december volt. Az Auchan Korzókat az év utolsó hónapjában hozzávetőlegesen 6, 7 millióan látogatták meg országszerte. Ez a szám mindössze 4 %-kal marad el az előző évtől. Bár tavaly március-áprilisban az üzleteinek jelentős része zárva tartott, mégsem ez volt látogatottság szempontjából a leggyengébb időszak. A koronavírus járvány megfékezése érdekében hozott első körös korlátozó intézkedések élelmiszerfelvásárlási rohamot okoztak, ami az Auchan Korzók látogatószámára is pozitívan hatott. A leggyengébb hónap 2020-ban a járvány előtti utolsó hónap, a február volt, 5,4 millió látogatóval az ünnepek utáni szűkösebb költségvetés és a hónap rövidsége miatt, ez az előző évben is hasonlóan alakult. A második leggyengébb hónap 5,5 millió látogatóval pedig a november lett, amikor a korlátozások ismételt szigorítása miatt a karácsonyi ajándékvásárlást sokan inkább online intézték.

Kevesebb mint két hónap múlva az építőipar legaktuálisabb kérdéseivel és kihívásaival foglalkozunk az Építőipar 2021 konferencián. Részletekért kattintson!

Ha a járvány előtti 2019-es év, a 2020-as év, illetve az idei év első hónapjának látogatószámait hasonítjuk össze, akkor az látható, hogy a járvány előtt a látogatottság az Auchan Korzókon növekedési tendenciát mutatott – 2020 január 5 %-kal volt látogatottabb, mint az előző év hasonló időszaka. Az üzletsorok bérlőinek forgalma viszont márciustól folyamatosan csökkent. A negatív csúcs 2020 áprilisában volt. Ebben a hónapban az Auchan Korzók üzleteinek többsége kénytelen volt bezárni, így a bérlői forgalmak átlagosan mintegy 70 %-os csökkentést mutattak a 2019-es év hasonló időszakához képest. 

Volt akinek be kellett zárnia

A pandémia gazdasági hatásai legsúlyosabban a pénzváltókat és az utazás irodákat érintették, a forgalomkiesés miatt az Auchan Korzókon a tavalyi évben négy pénzváltó és egy utazási iroda kényszerült bezárásra. Komoly forgalomveszteséget könyvelhettek el a ruházati termékek, valamint a táska és bőrönd értékesítésével foglalkozó üzletek is. A Promod és a Camaieu nemzetközi átszervezés miatt a teljes magyarországi láncát bezárta, ennek 1-1 üzlet esett áldozatul a Dunakeszi Auchan Korzón, helyükön Douglas parfüméria nyílt. A cipőbolthálózatok több hónapig tartó komoly leárazásokkal igyekeznek ellensúlyozni a bevételkiesést, így a forgalmuk magasabb ugyan, az árrésük azonban lényegesen alacsonyabb a leértékelt áron értékesített termékek miatt.

Gábosy Balázs, az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. üzletfejlesztési, kereskedelmi és operációs igazgatója a következőképpen értékelte az elmúlt évet: „Bérlőink számára jelentős díjkedvezményeket biztosítottunk, igyekeztünk hozzájárulni ahhoz, hogy a pandémia okozta gazdasági helyzet ellenére tovább tudjanak működni. Pozitívan tekintünk a jövőbe, hiszen a járvány okozta nehézségek ellenére számos új üzletet nyitottunk az Auchan Korzókon 2020-ban is, és azt is elmondhatjuk, hogy a kiadottsági mutatóink minden eddiginél jobb eredményt mutatnak.”

Gábosy Balázs
CEETRUS, operatív igazgató
Balázs 2005-ben kezdett az Auchan Holding ingatlan fejlesztő-, és hasznosító vállalatánál, az Immochan Magyarországnál (azóta Ceetrus Hungary), mint a kereskedelmi parkok fejlesztéséért és üzemeltetés
Tovább
Balázs 2005-ben kezdett az Auchan Holding ingatlan fejlesztő-, és hasznosító vállalatánál, az Immochan Magyarországnál (azóta Ceetrus Hungary), mint a kereskedelmi parkok fejlesztéséért és üzemeltetés Tovább
bkk_busz_bkv
szerbia
trader23
vendeglato_terasz
föld

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
passzív ház zöld ház