Előfizetői tartalom

Ez lesz Budapest történelmének legnagyobb irodaberuházása - Új alpiac születik?

Portfolio
Hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években a dél-budai irodapiac, de az előttünk álló időszakban is nagy változásokra számíthatunk. Gőzerővel folynak az építkezések a kerület több pontján, így a tervek szerint 2022 végére közel 180 ezer négyzetméternyi irodaterületet adhatnak át, sőt már az azt követő időszakra is vannak bejelentett fejlesztések. Ilyen például a BudaParton 2023 közepére megvalósuló DOWNTOWN, ami a MOL Campusszal együtt már a negyedik irodaház lesz az új városnegyedben. Hogy mit jelent ez a piac egészéhez képest és melyek a legnagyobb fejlesztések, ennek jártunk utána, bemutatva a főváros legnagyobb beruházását, ahol az évtized végéig 13 épületben mintegy 250 ezer négyzetméternyi irodaterület készülhet el.

A tavalyi év során 232 ezer négyzetméternyi új iroda került a piacra, több mint háromszorosa az egy évvel korábbi mennyiségnek (70,5 ezer négyzetméter), ami a 2009 utáni időszak legmagasabb értéke. A fejlesztői tevékenység a járványhelyzet ellenére sem lassult, a 16-ból mindössze egy épület átadása csúszott át 2021-re. Ezzel a mennyiséggel a teljes budapesti modern irodaállomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés