Előfizetői tartalom

Így változtak egy év alatt a budapesti lakásárak - Íme a kerületi lista

Portfolio
Míg 2018-ról 2019-re a budapesti kerületek mindgyikében 10 százalék felett emelkedtek a lakásárak, sőt a kerületek több mint felében az éves drágulás a 20 százalékot is meghaladta, addig 2019-ről 2020-ra három kerület kivételével mindenhol egyszámjegyűre lassult a drágulás. Az ingatlanpiac megtorpanása tehát a fővárosban kimondottan erős volt, még akkor is, ha a sokak által várt árcsökkenés végül nem következett be. Az idei év elején tapasztalható országos szintű fellendülés azonban már Budapesten is éreztette hatását - derül ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

A járvány előtti időszak lakáspiacba és gazdasági növekedésbe vetett bizalmát jól mutatja a 2018 és 2019 között a budapesti lakáspiacon bekövetkezett áremelkedés mértéke. Ekkor még javában tartott a 2014-ben kezdődött szárnyalás, 14 olyan kerület volt, ahol egy év alatt 20 százaléknál nagyobb ütemben mentek feljebb a lakásárak, noha a belvárosban már érezhető volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés