getty, hűtőtorony, atomerőmű
Ingatlan

Paks II. beszállítója lehet egy biharkeresztesi cég

Portfolio
Tavaly márciusban írtunk arról, hogy megvannak a pontos tervek a Paks II. beruházáshoz szükséges 156 hektáros terület beépítésére, így most Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter olyan cégeket keres fel, melyek a paksi bővítés beszállítói lehetnek majd. Ennek kapcsán legutóbb a Bayer Construct cégcsoport tagjaként működő biharkeresztesi Viastein Kft. térkőgyártó üzemében tett látogatást - írja a Haon.hu.

Volumenét tekintve Paks II. az évszázad beruházása Magyarországon, amiből az is következik, hogy az egész hazai építőiparra nagy hatást fog gyakorolni. "Noha alapvetően az orosz fél versenyeztet és minden vállalkozót ő választ ki, de szívesen ajánlunk neki lehetséges beszállítókat, akiket aztán maga is felkereshet, így akár ez a biharkeresztesi cég is a paksi bővítés partnere lehet." – mondta el a miniszter.

Azon dolgozunk, hogy a nagy amerikai, francia és német beszállítók mellett egyre nagyobb számban tudjanak hazai vállalkozások is bekapcsolódni a Paks II. projektbe.

Az ország legnagyobb beruházásaival kiemelten foglalkozunk a június 10-i Építőipar 2021 konferencián. Részletekért kattints!

A Viastein Kft. biharkeresztesi térkőgyártó üzemében nemrég jelentős beruházás történt. A 2017 július elseje óta működő térkőgyár után a következő hónapban a beton­elemgyártó részleg is megkezdi működését, ahol többek között tetőpanelt, oszlopokat, hídelemeket fognak gyártani. „Minden feltételünk megvan hozzá, hogy akár a paksi üzem bővítésének is a beszállítói legyünk. Jelenleg 120 embert foglalkoztatunk; ha teljes kapacitással működünk majd, 350-380 dolgozónk lesz.” – ismertette Bognár Zoltán, a cég egyik ügyvezető igazgatója.

Idén is keressük "Az Év Építőipari Személyiségét"! Ha az építőiparban dolgozol, és büszke vagy az eddig elért eredményeidre, esetleg egy kollégád eredményeire, jelentkezz, vagy jelöld őt a díjra. Részletek ezen a linken.

A magyar tulajdonban lévő Viastein Kft. a Bayer Construct cégcsoport tagja, biharkeresztesi üzeme a város ipari parkjában 27 hektáros területen működik. A Paks II. beruházásról a tavalyi építőipari konferencián részletesen is beszéltek a szakértők:

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Vámház körút Irodaház

Vámház körút Irodaház

1093 Budapest, Vámház körút 13.
Kiadó terület: 835 m2
Bérleti díj: 14.5 – 14.5 EUR
Átadás:
1870

Ajánlatot kérek

Címlapkép forrása: Getty Images

GettyImages-1211246460 (3)
védettségi igazolvány koronavírus vakcina védőoltás oltási igazolvány
koronavírus maszk getty stock
dunaferr dunaújváros vasmű
vaccine
pfizer vakcina koronavírus
balaton balatonfüred
románia maszk tesztelés

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Elképesztő számok a belvárosban: ennyibe kerülnek ma az üzlethelyiségek