Előfizetői tartalom

Jó hír a lakásfejlesztőknek: továbbra is elég lesz lakásonként egy garázst építeni

Portfolio
Úgy tűnik, sikeres volt azon szereplők lobbiereje, akik ellenezték az OTÉK tervezett változtatását, miszerint a jövőben a négy vagy annál több lakásos társasházakban lakásonként egy helyett másfél autóbeállót kell biztosítani. A legfrissebb Magyar Közlöny erre vonatkozó kormányrendelete ugyanis kimondja, hogy a helyi építési szabályzat kötelezően továbbra is legfeljebb egy személygépkocsi elhelyezését írhatja elő.

Idén februárban, a piaci szereplők megkérdezésével elsőként számoltunk be arról, hogy módosították az Országos Településrendezési és Építési Követelmények azon pontját, ami kimondja, hogy egy új építésű lakópark esetében lakásonként mennyi parkolóhelyet köteles a beruházó építeni. Ennek értelmében a korábbi egy helyett, másfélre emelkedett a lakásonként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés