Előfizetői tartalom

Napelemekkel telepítik be az ALDI üzletek tetejét

Portfolio
Az ALDI Magyarország még 3 évvel ezelőtt helyezte üzembe a soproni, majd a budaörsi üzleténél az első hazai háztartási naperőművét. A tapasztalatok azt mutatták, hogy kéthavi áramfogyasztást tudtak kitermelni, ami most újabb bővítésre ösztönzi a céget. Országszerte további 16 áruházánál helyez el az üzletek tetején napelemeket,  a vállalat számítása szerint mindegyik naperőmű az adott üzlet legalább kéthavi elektromosáram-igényét fogja fedezni.

2017-ben teljes magyarországi üzlethálózatával és biatorbágyi logisztikai, illetve igazgatási épületével zöldáramra tért át az ALDI Magyarország, amivel a CO2 kibocsátását mintegy 40%-kal tudta csökkenteni. Egy évvel később klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezte az operatív működéséből származóüvegházhatású-gázkibocsátást, így karbonsemlegessé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés