Előfizetői tartalom

Megvan, ki lett a Diákváros-Nagyvásártelep tervpályázatának győztese (képek)

Portfolio
A Budapest Fejlesztési Központ „Budapest Diákváros - Nagyvásártelep és környezete” elnevezéssel nyílt, nemzetközi, építészeti tervpályázatot hirdetett, melynek célja a műemléki védelem alatt álló Nagyvásártelep épületegyüttes felújítási terveinek elkészítése, az épület új funkciójának meghatározása, illetve Budapest Diákváros kollégiumi épületének és a kapcsolódó fejlesztések megtervezése volt. A pályázatra 23 pályamű érkezett, melyek közül az első három díjazása mellett a bírálóbizottság további négy terv megvásárlása mellett döntött és egy különdíjat is odaítélt.

Ahogy korábban írtuk, a Déli Városkapu projekt keretében a tervek szerint a soroksári Duna-ág ferencvárosi partja és Soroksári út között valósul meg Budapest Diákváros, ami kollégiumi férőhelyeket és szabadidős lehetőségeket nyújtana az egyetemistáknak. Négy nagy területből áll: Ferencvárosi Szabadidő és Sportpark Csepeli közpark Budapest Diákváros (összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés